Hjärtstartare - en livsviktig investering

Varje år drabbas 10.000 personer av oväntat hjärtstopp. Ett snabbt agerande och en strömstöt från en hjärtstartare inom 3 minuter i kombination med hjärt-lungräddning (HLR) räddar liv i upp till 70% av fallen. Idag överlever endast 5%.
En hjärtstartare räddar liv och bör vara minst lika självklar som en brandsläckare på arbetsplatsen eller i föreningslokalen.

Hur fungerar en hjärtstartare?

En hjärtstartare (även kallad defibrillator) är enkel och kan användas av alla. En röst guidar dig genom handhavandet steg för steg. När hjärtstartarens elektroder fästs på personens bröstkorg analyserar maskinen hjärtrytmen och bedömer sedan om en livgivande strömstöt är nödvändig eller inte. En eller flera stötar kan behövas för att få hjärtat att börja slå normalt igen. Hjärtstartare används alltid tillsammans med hjärt-lungräddning, d v s bröstkompressioner och inblåsningar.

 


Vilken hjärtstartare ska jag välja?

Vi på AGERA tycker att en hjärtstartare ska vara enkel och användarvänlig för att du som brukare lätt ska kunna hantera den i en stressad situation. Vi har valt att arbeta med modeller som håller hög kvalitet och som alltid levereras med garanti.
Nedan finner du information om våra hjärtstartare.


Våra Hjärtstartare

LIFEPAK CR2
LIFEPAK CR2 är det absolut senaste inom modern hjärtstartarteknologi från världsledande Physio Control. Med marknadens snabbaste tid till defibrillering ger den dig maximal chans att rädda ett liv vid plötsligt hjärtstopp. Finesser som uppkoppling via WiFi/3G förenklar användande och statuskontroll. Kan användas på både vuxna och barn och avgör själv om en strömstöt är nödvändig eller inte.
levereras färdig för användning med två förvalda språk, 4 års batteritid och 8 års garanti.
Läs mer...
 

 
 

LIFEPAK CR Plus är en prisvärd hjärtstartare som passar dig som behöver en smidig portabel hjärtstartare som kan förvaras i hemmet eller tas med till sommarstugan eller i båten. Passar även bra för det lilla kontoret där personalen är HLR-utbildad. .
LIFEPAK CR Plus säljs färdig för användning och har 2 års standbytid på batterier samt 8 års garanti.

Läs mer...

 

ZOLL AED Plus

Zoll AED Plus är hjärtstartaren för arbetsplatsen, bostadsrättsföreningen eller idrottsarenan. En robust modell som tål tuff hantering och är anpassad för en plats där många olika personer kan komma att använda den. Hjärtstartaren ger användaren tydliga instruktioner när den slås på. En röst på svenska guidar dig genom handhavandet, men den har även en tydlig display med textinstruktioner samt en bildserie som visar användaren hur denne ska agera.
Zoll AED Plus är en av världens mest sålda hjärtstartare och säljs färdig för användning med 5 års standbytid på batterierna och 7 års garanti.

Läs mer...